Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een som geld uit na overlijden. Er wordt een doelbedrag in de polis afgesproken, daarop wordt de maandelijkse premie gebaseerd. De nabestaanden kunnen met dit bedrag zelf invulling geven aan de uitvaart. Hoe hoog het bedrag is wat wordt uitgekeerd, bepaalt u zelf.

Vrije besteding

Uw nabestaanden zijn met een kapitaal uitvaartverzekering vrij om invulling te geven aan uw uitvaart. Ze zijn dus niet verplicht om dit via een aangesloten partij te doen van de uitvaartverzekeraar. Hiermee kunnen nabestaanden zelf bijvoorbeeld bepalen voor welk rouwwerk er wordt gekozen, voor welke kist, voor welk rouwvervoer en waar er na afloop nog een samenzijn wordt georganiseerd. Het kan ook zo zijn dat er na de uitvaart nog geld overblijft, dit is dan bestemd voor de nabestaanden.

Kapitaal uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van een kapitaaluitvaartverzekering betekent dat u de zekerheid heeft dat nabestaanden geen kosten hebben aan uw uitvaart. U kunt zelf het bedrag bepalen wat wordt uitgekeerd als u komt te overlijden. Door een inschatting te maken van alle onderdelen die uw ideale uitvaart, kunt ook de totale kosten voor uw uitvaart inschatten. Dit is de basis voor uw polis, hierop zal ook het maandelijkse bedrag worden bepaalt wat u kwijt bent aan uw uitvaartverzekering.

Voordelen kapitaal uitvaartverzekering

Een voordeel van een kapitaaluitvaartverzekering is dat deze vorm van verzekeren, uw nabestaanden vrijheid biedt. Denk hierbij aan de invulling van de bloemen voor op de uitvaartlocatie. Maar ook bijvoorbeeld aan de betaling van een bevriende zangeres van de nabestaanden die live enkele liedjes ten gehore brengt tijdens de dienst. Misschien vinden nabestaanden het fijn om met elkaar het rouwwerk te verzorgen in plaats dat dit besteld wordt bij een derde partij. In deze gevallen kan vrijheid erg fijn zijn voor de nabestaanden. Als hiervoor geld beschikbaar is om invulling te geven aan deze wensen van de nabestaanden, is dat een fijne gedachte. Een ander voordeel is dat kinderen tot achttien jaar in veel gevallen gratis worden meeverzekerd bij een kapitaal uitvaartverzekering. Dit kan overigens per uitvaartverzekeraar verschillen, dus vraag dit altijd even na of dit ook het geval is bij de verzekeraar waar u eventueel een uitvaartverzekering af wilt sluiten.