Uitvaartverzekeringen vergelijken

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u uiteraard op basis van uw wensen en eisen. Wilt u een uitgebreide uitvaart? Houd u van bloemen en wilt u na afloop de gasten een broodmaaltijd aanbieden? Of houd u juist van een eenvoudige uitvaart voor een betaalbare maandelijkse premie? Wilt u gaan voor de goedkoopste uitvaartverzekering? Voor iedereen is er een geschikte uitvaartverzekering. Uitvaartkeuze.nl biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de kosten voor uw ideale uitvaart te berekenen. Aan de hand van dit bedrag, kunt u gericht op zoek gaan naar de uitvaartverzekering die het beste bij u past.


Leeftijd
18€9,42€ 9,09
€ 10,33
€ 8,95
21€10,03€ 9,64
€ 11,06
€ 9,60
23€10,49€ 10,04
€ 11,60
€ 10,05
25€10,99€ 10,47
€ 12,18
€ 10,51
30€12,44€ 11,70
€ 13,85
€ 11,89
35€14,26€ 14,51
€ 15,91
€ 13,63
40€16,57€ 16,36
€ 18,53
€ 15,73
45€19,49€ 18,64
€ 21,91
€ 18,40
50€23,28€ 22,99
€ 26,41
€ 22,96
60€35,02€ 31,50
€ 41,82
€ 37,49
Bereken premieBereken premieBereken premieBereken premie

Berekening bovenstaande uitvaartpremies
Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op een uitvaartverzekering van €9.000.
Daarbij zijn wij bij alle 4 de verzekeraars gekozen voor de optie met zo min mogelijk natura uitvaartverzekeringen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

U kunt uitvaartverzekeringen op verschillende manieren met elkaar vergelijken. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de objectieve vergelijkingen uitgevoerd door de Consumentenbond. Dit is een onafhankelijke partij, die objectief uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt op basis van prijs/kwaliteitverhouding, maar ook op basis van het rendement van een uitvaartverzekering. De natura uitvaartverzekering van Dela kwam overigens bij het laatste vergelijk van de Consumentenbond als beste uit de test. 

Vergelijken kun je ook doen op prijs. Je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor maar 7,08 per maand.  In het geval van een goedkope uitvaartverzekering kunt er altijd voor kiezen om een aantal zaken in eigen beheer uit te voeren. U kunt vragen aan vrienden of familie of zij bijvoorbeeld de bloemen voor de uitvaart willen verzorgen of het rouwwerk. Ook kunt u ervoor kiezen om geen ingehuurde volgauto’s achter de rouwauto aan te laten rijden, ook dit scheelt in de kosten. Op deze manier hoeft een uitvaart niet duur te zijn.

Specifieke wensen uitvaartverzekering

Het gevoel wat u bij een uitvaartverzekeraar heeft, speelt bij uw keuze uiteraard ook een rol. Het kan ook zo zijn dat uw specifieke wensen heeft omtrent uw begrafenis of crematie, waarbij u er van verzekerd wilt zijn dat deze specifieke wensen goed worden uitgevoerd. Denk hierbij aan specifieke wensen zoals het verstrooien van de as. Dit is een specifiek onderdeel waar u met de verzekeraar vooraf afspraken over kunt maken. Misschien heeft u wel de wens dat uw as op een specifieke plek zoals een rivier of een stuk bos wordt uitgestrooid. Hiervoor moet vooraf toestemming gevraagd worden, iets wat een verzekeringsmaatschappij prima voor u kan regelen. Het is ook altijd verstandig om goed de voorwaarden door te lezen van een verzekeringsmaatschappij, voordat u een verzekering afsluit. Let hier bij goed op de bedragen die worden genoemd, de voorwaarden voor het uitkeren van het verzekerde bedrag en op welke wijze deze uitkering plaatsvindt. 

U doet er goed aan om ook een vriend of familielid op de hoogte te stellen van uw uitvaartverzekering en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Als u komt te overlijden, weet deze persoon exact hoe uw verzekering in elkaar steekt en kunnen uw wensen op een correcte manier worden uitgevoerd. Communicatie is ook een belangrijke factor bij een verzekeringsmaatschappij. Hebben ze een goede website? Is de klantenservice goed bereikbaar? Meningen van andere consumenten die u voor zijn gegaan, zijn ook altijd waardevol. Hoe zijn hun ervaringen? Wat zijn de kritische punten? Hoe beoordelen zij specifieke onderdelen die voor u belangrijk zijn? Heldere taal wordt door veel mensen ook erg op prijs gesteld. Geen vuistdikke polissen, maar heldere voorwaarden, geschreven in begrijpelijk Nederlands. Een uitvaartverzekering moet eenvoudig, servicegericht en functioneel zijn.

Welke uitvaartverzekering past bij u?

Door ons stappenplan in te vullen kunt u erachter komen wat (indicatief) de kosten voor uw ideale uitvaart zijn. In dit stappenplan kunt u onder andere aangeven of u begraven of gecremeerd wilt worden, hoeveel mensen u verwacht op de uitvaart en of u een sobere, normale of uitgebreide uitvaart wilt. Aan de hand van deze voorkeuren, komt hier een indicatief bedrag uitrollen, waarmee u gericht op zoek kunt gaan naar een uitvaartverzekering die hierop aansluit. 

Daarnaast kunt u de afweging maken of u wilt gaan voor een kapitaal uitvaartverzekering of voor een natura uitvaartverzekering. In het eerste geval kunnen uw nabestaanden over een bedrag beschikken waarmee ze de uitvaart kunnen betalen, in het tweede geval worden er diensten uitgekeerd in plaats van geld. Bij welke uitvaartverzekering u zich beste thuis voelt, is natuurlijk persoonlijk. Iedere uitvaartverzekeraar heeft namelijk specifieke kwaliteiten. Heeft u uw verzekering afgesloten en u wilt op een later moment zaken nog wijzigen, dan is dit geen enkel probleem.