Natura uitvaartverzekering

Als u kiest voor een natura uitvaartverzekering dan worden er diensten uitgevoerd met betrekking tot uw uitvaart. Hierbij kunt u denken aan het verzorgen van de aanschaf van de kist, het rouwwerk dat wordt verstuurd en het verzorgen van een lunch na afloop van de uitvaartdienst. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er dus geen geld uitgekeerd, maar diensten die u vooraf zelf kiest.

Voordelen natura uitvaartverzekering

Voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat nabestaanden vrijwel geen werk hebben aan uw uitvaart. U kunt vooraf precies vast laten leggen welke diensten u wilt verzekeren. De kosten voor uw uitvaart en de invulling hiervan bepaalt u zelf. Als u kiest voor een standaard dienstenpakket, betekent dit dat nabestaanden alleen wat praktische zaken hoeven te regelen met een uitvaartverzorger. Een uitvaartverzorger zal in dit geval alles verder regelen. Dit geeft rust voor de nabestaanden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een bescheiden dienstenpakket waarbij nabestaanden wel zelf een aantal zaken zelf oppakken. Als u dit vooraf duidelijk maakt in uw wensenlijst, kan dit uiteraard ook prima. Als u een uitgebreid dienstenpakket wilt verzekeren, kan dit ook. In dit geval kunt u bijvoorbeeld kiezen voor meerdere rouwauto’s en voor livemuziek tijdens de plechtigheid. Groot voordeel van een naturaverzekering is dat nabestaanden ook geen werk hebben aan de administratieve afhandeling van de uitvaart. Dit wordt namelijk door de uitvaartverzekeraar in zijn geheel afgehandeld. Voor u heeft een naturaverzekering als bijkomend voordeel dat u zeker weet dat uw uitvaart verloopt zoals u dit wenst.

Natura uitvaartverzekering ontzorgt

Een natura uitvaartverzekering is een sociale keuze. Door deze uitvaartverzekering af te sluiten, weet u zeker dat nabestaanden niet voor onverwachte zaken komen te staan na uw overlijden. Ze hoeven niets te regelen voor uw uitvaart en deze is ook al betaald. Na de uitvaart komen er geen rekeningen binnen en de administratieve afhandeling wordt gedaan door de verzekeraar. Dit schept rust en duidelijkheid voor de nabestaanden. In uw polis kunt u exact vastleggen hoe de uitvaart moet verlopen en welke diensten er op welke wijze moeten worden uitgevoerd. U bepaalt hiermee uw eigen uitvaart. Door uitvaartverzekeringen te vergelijken, kunt u voor de naturaverzekering kiezen, die het beste bij u past.