Koopsom uitvaartverzekering

Een koopsom uitvaartverzekering geeft u de zekerheid dat het bedrag voor uw uitvaart zeker beschikbaar is als u komt te overlijden. Bij aanvang van de verzekering legt u ineens het bedrag in voor uw uitvaart. Hierbij heeft u de zekerheid dat nabestaanden nooit voor onverwachte kosten komen te staan en het biedt u ook nog eens belastingvoordelen.

Keuze voor zekerheid

Het bedrag wat u stort voor uw koopsom uitvaartverzekering, daar hoeft u geen vermogensbelasting over te betalen. Dit maakt deze vorm erg aantrekkelijk voor vermogende mensen die hierdoor een stukje minder belasting hoeven te betalen. Ideaal als u maandelijks genoeg geld te besteden heeft en ook nog eens voldoende middelen achter de hand heeft in de vorm van bijvoorbeeld spaargeld. In dat geval is een koopsom uitvaartverzekering een prima investering waarmee u jaarlijks veel geld kunt besparen ten opzichte van uitvaartverzekeringen waarbij u maandelijks een premie betaald. Dit maakt deze verzekering op maandbasis ook nog eens een stuk voordeliger. Uiteindelijk betaalt u voor uw begrafenis of crematie een stuk minder ten opzichte van mensen die maandelijks premie betalen. Ook als u op latere leeftijd besluit om uw uitvaart goed te regelen, is dit een interessante optie. U stort het bedrag voor uw uitvaart ineens en hiermee zijn de kosten gedekt. Nabestaanden kunnen beschikken over voldoende middelen om uw uitvaart te betalen en u heeft er rust van dat dit goed geregeld is.

Belastingvoordelen

Als er niets geregeld is als je komt te overlijden, betekent dit dat andere mensen iets moeten gaan regelen voor je uitvaart. In dit geval zijn het de nabestaanden die in zo’n geval de uitvaart moeten organiseren, mensen moeten gaan informeren over je overlijden en bijvoorbeeld het drukwerk moeten regelen. Hier komt veel bij kijken, ook moeten er met elkaar beslissingen worden genomen waar discussies uit kunnen ontstaan. Los van het werk wat gedaan moet worden, zijn er met een uitvaart ook flink wat kosten gemoeid. De kosten voor een uitvaart zijn in Nederland gemiddeld €7000,-. Dat is veel geld als er geen verzekering is afgesloten en de overledene laat geen spaargeld achter. Ook met een goedkope uitvaartverzekering, zorgt u ervoor dat er voldoende geld wordt uitgekeerd om een bescheiden uitvaart mee te betalen. Door daarnaast ook nog een wensenlijst achter te laten, hoeven de nabestaanden en de uitvaartleider alleen uw wensen maar uit te voeren.