Kosten begrafenis

Een gemiddelde begrafenis kost achtduizend euro. Veel mensen kiezen ervoor om te worden begraven, omdat ze het fijn vinden dat nabestaanden een plek hebben om naar toe te kunnen gaan. Vaak zijn begraafplaatsen gelegen op rustige, bosrijke locaties. Deze locaties bieden nabestaanden de rust om hun verdriet te verwerken. U kunt zich prima verzekeren voor de kosten van een begrafenis. Voor een laag bedrag per maand heeft u de zekerheid dat uw begrafenis door de nabestaanden kan worden betaald. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten en kunnen zich volledig richten op het verdriet en de rouwverwerking.

Kosten begrafenis per onderdeel

De kosten voor een begrafenis bestaan onder andere uit de kosten voor de begrafenisondernemer, de grafkist en de laatste verzorging van de overledene. Ook komen hier ook nog kosten bij voor onder andere het rouwvervoer, de bloemen en het rouwwerk. Als u weet uit welke onderdelen uw ideale begrafenis moet bestaan en wat de kosten hiervan zijn, kunt u gericht uitvaartverzekeringen vergelijken. U kunt hierbij ook nog kiezen tussen verschillende vormen uitvaartverzekeringen. Wilt u graag een uitvaart waar uw nabestaanden geen werk aan hebben? Kies dan voor een natura uitvaartverzekering, hier worden namelijk diensten uitgekeerd en neemt de uitvaartverzekeraar ook de administratieve afhandeling voor zijn rekening. Liever vrijheid voor de nabestaanden om de begrafenis in te vullen zoals zij dit willen? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering waarbij er alleen een som geld wordt uitgekeerd.

Bijkomende kosten begrafenis

Een begrafenis is duurder dan een crematie. De reden hiervoor is dat er specifieke kosten zijn die alleen bij een begrafenis voorkomen. Denk hierbij aan de grafrechten die moeten worden betaald. Deze rechten zorgen ervoor dat iemand een langere periode kan blijven liggen op de plek waar deze persoon begraven is. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een particulier graf, waarbij alleen de rechthebbende toestemming kan geven of er iemand begraven mag worden. Denk hierbij aan een familiegraf. Als er voor wordt gekozen om het onderhoud aan het graf uit te besteden aan de beheerder van een begraafplaats, komen deze onderhoudskosten er ook nog bij.

Kosten gedenksteen na begrafenis

Er kan een gedenksteen worden geplaatst op het graf. Deze gedenksteen zou u zelf al uit kunnen kiezen als u daar prijs op stelt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het materiaal waar de gedenksteen van gemaakt zal worden, denk hierbij aan graniet of marmer. Ook kunt u zelf bepalen welke tekst u graag op uw gedenksteen zou willen hebben. Uiteraard kunt u deze keuzes ook overlaten aan de nabestaanden.