Kosten crematie

Een crematie kost gemiddeld zesduizend euro. Als u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u slechts een klein bedrag per maand, maar weet u zeker dat nabestaanden de kosten voor uw crematie volledig kunnen betalen. Een fijne gedachte voor u, maar zeker ook voor de nabestaanden.

Crematiekosten bepaalt u zelf

Een crematie is goedkoper dan een begrafenis. De reden hiervoor is dat bij een begrafenis ook bijvoorbeeld de grafrechten betaald moeten worden en de jaarlijkse onderhoudskosten aan het graf. Deze kosten zijn er bij een crematie niet. Bij een crematie kunt u overigens wel kiezen om uw as te bewaren in een urn en deze bij te laten zetten in een gedenkmuur. Door vooraf goed na te denken over uw crematie, kunt u zelf in kaart brengen wat de totale kosten zullen zijn. U kunt bijvoorbeeld nadenken over het aantal mensen dat er bij de dienst aanwezig mag zijn, welke kist u graag zou willen en of u bijvoorbeeld na afloop de gasten nog iets aan wilt bieden.

Uitvaartverzekering kosten crematie

U kunt bij verschillende uitvaartverzekeraars terecht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als u uw wensen in kaart heeft gebracht omtrent uw crematie en u weet het bedrag wat u wilt verzekeren, kunt u gericht op zoek. Bij deze verschillende verzekeraars kunt u kiezen uit een kapitaal uitvaartverzekering of een natura uitvaartverzekering. In het eerste geval wordt er bij overlijden een bedrag in geld uitgekeerd, bij de tweede variant worden er diensten verricht. Voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering is dat het vrijheid biedt aan nabestaanden. De natura uitvaartverzekering ontzorgt juist weer de nabestaanden. Bij een gemiddelde natura uitvaartverzekering wordt de uitvaart prima geregeld en de administratieve afhandeling wordt ook nog eens gedaan door de verzekeraar.

Crematiekosten op maat

Als u graag gecremeerd wilt worden, is het verstandig om een wensenlijst op te stellen. In deze wensenlijst kunt u aangeven hoe u uw uitvaart voor ogen ziet. U kunt op deze wensenlijst kenbaar maken welke bloemen u bijvoorbeeld graag op de kist wilt hebben. Ook kunt u hierin opnemen of de gasten nog iets aangeboden krijgen na afloop van de dienst en welke liedjes er gedraaid moeten worden tijdens de plechtigheid. Ook uw wensen omtrent uw as kunt u hierin opnemen. Heeft u een bijzondere plek in gedachten waar uw as uitgestrooid moet worden? Leg het vast. Het voordeel van dit document is dat zowel voor de nabestaanden als voor de uitvaartverzorger houvast biedt. Zij kunnen uw uitvaart organiseren zoals u dit voor ogen heeft. Een uitvaartverzekering afsluiten om de kosten te dekken voor uw crematie is verstandig. Er is na uw overlijden voldoende geld beschikbaar om de crematie van te betalen, dit geeft zowel rust voor u als voor de nabestaanden.